Ediţia a IV-a a Festivalului Naţional de Artă Naivă, Oradea 2017. Comunicat

Găzduit de oraşul de pe Criş şi dedicat în exclusivitate artei naive, Festivalul Naţional de Artă Naivă de la Oradea este cel mai aşteptat eveniment de acest gen din ţară. Manifestarea se află la a patra ediţie, anul acesta numărul participanţilor fiind în creştere.

Alături de Asociaţia Artiştilor Naivi din România, organizator este şi anul acesta Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, iar partenerul principal al festivalului este Muzeul Ţării Crişurilor, care pune la dispoziţie spaţiile expoziţionale şi vasta experienţă profesională. De asemenea, parteneri în acest ambiţios proiect cultural sînt Consiliul Judeţean Bihor, Fundaţia Comunitară Oradea, Pusha Fashion, Primăria Oradea, Tehnoprint, Lucas Impex, Octaser, Asociaţia Cultura în Mişcare, Liceul de Arte Oradea şi dl. Ioan Degău, cunoscut mecena al culturii tradiţionale. Contribuţia fiecăruia dintre parteneri este esenţială, Festivalul Naţional de Artă Naivă fiind rezultatul implicării acestora.

Au confirmat pînă la această oră participarea aproape 40 de artişti naivi din toată ţara (Iaşi, Bacău, Arad, Reşiţa, Bucureşti, Piteşti, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Oradea, Ploieşti, Botoşani, Timişoara etc.). Evenimentul, de mare valoare pentru viaţa culturală a Oradiei, se va desfăşura alternativ la sediul nou al Muzeului Ţării Crişurilor şi la sălile de conferinţe ale Hotelului „Continental”.

Activităţile Festivalului Naţional de Artă Naivă, Oradea 2017, încep de joi, 12 octombrie, odată cu sosirea invitaţilor, cu o masă rotundă şi dezbateri. Ziua de vineri, 13 octombrie, începe cu Conferinţa Naţională a artiştilor naivi din România, La ora 17:00 are loc vernisajul expoziţiei de artă naivă, la Muzeul Ţării Crişurilor (sediul nou, str. Armatei Române nr. 1/A), vernisaj urmat de un spectacol de teatru nescris.

Asociaţia Artiştilor Naivi din România este iniţiatoarea acestui eveniment anual, pe care speră să-l poată dezvolta permanent. Orădenii care iubesc combinaţia de frumuseţe şi veselie sunt aşteptaţi vineri, 13 octombrie 2017, la ora 17:00 la sediul nou al Muzeului Ţării Crişurilor, la vernisajul expoziţiei.

Distribuie informația
Alte știri