Editura Arthur lansează concursul de creaţie „Locuieşte în poveste!”

Editura Arthur lansează concursul de creaţie „Locuieşte în poveste!” pentru copii cu vârste între 10 – 16 ani.

„Imaginaţi-vă că pentru câteva clipe puteţi intra într-o poveste care vă place sau care, dimpotrivă, v-a dezamăgit. Aveţi puterea să schimbaţi perspectiva din care e narată acea poveste, să deveniţi un personaj, să inventaţi noi întâmplări sau dialoguri, să creaţi un personaj nou etc. Daţi frâu liber imaginaţiei şi faceţi în aşa fel încât povestea să devină a voastră” spun organizatorii.

Alegeţi un roman publicat la Editura Arthur, scrieţi un text de maximum 6000 de semne cu spaţii (aproximativ 3 pagini în Word) pornind de la tema prezentată mai sus şi înscrieţi-l până la data de 15 august 2020.

Ilustraţiile trebuie să pornească de la un roman publicat la Editura Arthur şi să respecte tema „Salt în poveste”. Puteţi propune o reinterpretare a unor romane deja ilustrate sau să propuneţi ilustraţii la romane care nu au ilustraţii. Ilustraţiile pot fi realizate în orice tehnică (acuarelă, ulei, tempera, tabletă grafică etc.) vor fi încărcate online (mărimea maximă a fişierului fiind de 20 MB). Un concurent poate trimite maximum 4 ilustraţii

Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 10 texte şi 4 ilustraţii.

Premiile oferite celor 14 câştigători constau în: participarea la tabăra de creaţie „Locuieşte în poveste!” la Alma Vii în 2021, alături de scriitori, lingvişti, artişti vizuali, ilustratori; publicarea textelor şi ilustraţiilor câştigătoare în volumul „Salt în poveste. Juniorii”.

Distribuie informația
Alte știri