„Educația tehnologică & Educația profesională”, seminar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea

Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a  organizat marți, 26 martie 2024 la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea seminarul cu tema „Educația tehnologică & Educația profesională”.

Activitatea s-a adresat tuturor elevilor, studenților, părinților și profesorilor   interesați în conștientizarea importanței creării unei rețele de suport între actorii educaționali interesați în vederea promovării educației tehnologice și a celei profesionale.

Seminarul a făcut parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis”, ediția a VIII-a, inclus în Calendarul Activităților Educaționale Județene al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. La activitate au participat un număr de aproximativ 25 de  persoane din Oradea și județul Bihor, acestea având posibilitatea să facă un valoros schimb de experiență cu cele două formatoare – prof. Anamaria Axinte (Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea) și prof. Gabriela Susa (Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea).

Pe parcursul seminarului, cele două formatoare au insistat asupra rolului pe care învățământul tehnic îl are în ceea ce privește pregătirea profesională a tinerei generații, aducând în atenția participanților Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea ca model de bună practică.

În cadrul prezentărilor teoretice s-a insistat asupra faptului că educația tehnologică presupune însușirea de către elevi a unor abilități care să le permită operarea cu succes în diversele domenii tehnico-științifice, în vreme ce educația profesională presupune dezvoltarea competențelor elevilor de a practica o meserie, indiferent de natura acesteia. De asemenea, formatoarele au subliniat și rolul orientării școlare și profesionale în sprijinirea elevilor pentru a alege cea mai potrivită rută educațională și profesională în raport cu dorințele și posibilitățile lor, iar la partea aplicativă a seminarului, au fost analizați o parte dintre cei mai importanți factori care susțin consilierea vocațională a elevilor.

Distribuie informația
Alte știri