Elevi din Beiuș, implicați în campania „Curățăm România”, privind colectarea selectivă a deșeurilor

Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, împreună cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor și Administrația Bazinală „Ape Crișuri”, au derulat, la sediul Primăriei Beiuș, o activitate de conștientizare și responsabilizare a elevilor și, indirect, a familiilor lor, a cadrelor didactice și chiar a întregii comunități privind colectarea selectivă a deșeurilor.

Evenimentul a avut loc în cadrul Campaniei naționale „Curățăm România” care a fost prelungită de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor până la data de 31 mai 2022.

La această activitate au participat patru unități de învățământ din municipiul Beiuș: Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș, Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, Beiuş, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș și Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș, reunind, în total, 70 de elevi din ciclul gimnazial și liceal, precum și opt cadre didactice. Împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Bihor și cu cei de la GNM – Comisariatul Județean Bihor, elevii au aflat despre campania amplă care se desfășoară la nivel național privind curățarea zonelor cu deșeuri abandonate. Ei au vizionat un documentar privind traseul de prelucrare a deșeurilor colectate selectiv și un film documentar privind acțiunile de igienizare a râului Crișul Repede, desfășurate în cadrul campaniei de ABA Crișuri.

„Ne-am reamintit împreună cum trebuie să colectăm selectiv deșeurile, care categorie de deșeu și în ce tomberon trebuie să ajungă, cum se reciclează deșeurile, unde ajung ele și ce înseamnă economie circulară. Aceasta înseamnă reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult timp posibil, astfel, se prelungește ciclul de viață al produselor. În practică, presupune reducerea la minimum a cantităților de deșeuri generate. Când un produs ajunge la sfârșitul ciclului său de viață, materialele din care este fabricat sunt păstrate în economie cât de mult posibil. Ele pot fi utilizate în producție încă o dată și încă o dată, creând și mai multă valoare adăugată”,  potrivit comunicatului APM Bihor .  

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri