Elevii bihoreni, asteptaţi la preselecţia concursului de gătit intitulat „Tineri bucătari”

Elevi din 16 judeţe şi municipiul Bucureşti, de la şcolile cu predare în limba română, în limba maghiară şi în limbile altor minorităţi naţionale, sunt invitaţi la Odorheiu Secuiesc, la un concurs de gătit intitulat „Tineri bucătari”, în care se promovează cunoaşterea reciprocă, inter şi multiculturală.

Competiţia, care se adresează elevilor din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Timiş şi din municipiul Bucureşti, este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita şi complexul turistic Septimia, din Odorheiu Secuiesc, care susţine de mai mulţi ani manifestările prin care elevii din zonă sunt încurajaţi să înveţe limba română.

De asemenea, partenerii proiectului sunt Consiliul Judeţean Harghita şi Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc.

Înscrierea la concurs se face prin trimiterea unei înregistrări video în care este prezentată o reţetă culinară, în limba română la adresa de mail marketing@septimia.ro, pană la data de 15 decembrie.  Împreună cu filmuleţul, concurenţii trebuie săa trimită şi formularul de participare, care poate fi descărcat de pe site-ul septimiaresort.ro

Ulterior, juriul alege trei elevi din fiecare judeţ, iar concurenţii care trec de preselecţii vor fi invitaţi, anul viitor, în luna februarie, la resortul din Odorheiu Secuiesc, pentru a participa la finala concursului. Organizatorii au precizat că în faza finala vor participa 51 de elevi, aceştia urmând să fie însoţiţi de 17 profesori.

Distribuie informația
Alte știri