Elevii bihoreni, așteptați la un ghidaj special al expoziției „Seismograf ’77”, realizat de muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș

În perioada 1 februarie – 31 martie 2023, la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, se va desfășura programul muzeal-educativ „Seismograf ’77”, adresat elevilor de liceu, prilej cu care muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș va vorbi despre perioada ceaușistă dintre 1977 și 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune asupra populației, propaganda Partidului și urmărirea Securității

SEISMOGRAF ’77 marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război cu regimul comunist, dar și al celor care au fost protejați de dictatură, actori principali sau secundari în aparatul de represiune al partidului.

În cadrul proiectului vor fi prezentate portretele Anei Blandiana și Radu Enescu, precum și ale altor orădeni care au avut curajul să lupte împotriva opresiunii comuniste.

Toate pasajele și „vocile” sunt construite pe un traseu dirijat de „un fir roșu” – o masă sinuoasă cu artefacte, texte, imagini și filme, flancată de 5 ansambluri de panouri, într-un itinerariu care vă va trece prin adaptare și rezistență socială, traumă și reprimare, stări care au apăsat populația în anii ceaușiști.  

Cadrele didactice și elevii interesați pot să se înscrie, cu clasa, la un ghidaj special în cadrul expoziției. Întâlnirile cu elevii se vor desfășura la secția Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea), Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41. Costul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

Programările se fac la numărul de telefon: 0771/741.331.

Distribuie informația
Alte știri