Elevii bihoreni, invitați să participe la concursurile „Mesajul meu Antiviolență” și „Școala fără Violență”

Elevii bihoreni sunt invitați să participe la concursurile „Mesajul meu Antiviolență” și „Școala fără Violență”.
Primul e adresat celor din gimnaziu și se va desfășura în data de 21 martie. Cel de-al doilea ii vizează pe liceeni și va avea loc pe 4 aprilie. Ambele concursuri vor avea loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Elevii sunt provocați să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi. Ocupantele primelor trei locuri pe județul Bihor vor participa la faza regionala a acestui concurs, care va fi organizată în municipiul Oradea, în cursul lunii mai.
Încurajarea elevilor de a aborda problematici specifice generației lor este benefică, aceștia devenind astfel mai conștienți și mai responsabili, atât față de conduita proprie, cât și față de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile.

Fiecare unitate de învățământ va putea participa, în cadrul proiectelor, cu câte un echipaj format din maxim cinci elevi. Fiecare şcoală va desemna echipa participantă, care va fi însoţită, obligatoriu, de un cadru didactic din unitatea de învățământ. Ambele concursuri vor fi organizat pe trei probe:
1.Momentul artistic – realizarea unei scenete cu un mesaj clar împotriva violenței;
2.Realizarea unui afiș cu mesaj preventiv;
3.O probă de teorie, cu întrebări din domeniul prevenirii criminalității.

Înscrierile se pot face până în data de 10 martie. Pentru detalii și informații cu privire la desfășurarea concursurilor, unitățile de învățământ interesate se pot adresa la numerele de telefon 0259/403.104 și 0259/403.103 – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.


Distribuie informația

Alte știri