Elevii bihoreni participă luni, 15 mai, la concursurile şcolare „Prietenii pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

Luni, 15 mai a.c., începând de la ora 09.00, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea, 120 de elevi bihoreni vor participa la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii pompierilor” şi a concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. 

Activitatea, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, vizează promovarea unor atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi dezvoltarea spiritului civic, în rândul copiilor și adolescenților.

Fiecare cerc de elevi ” Prietenii pompierilor” participă la competiţie cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă). Echipele sunt constituite din băieţi şi fete, vârsta minimă fiind de 11 ani şi cea maximă de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic desfăşurări concursului. Concursul cuprinde trei probe, din care o probă scrisă şi două probe practice:”Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” se organizează distinct, pe două niveluri (ciclul gimnazial  şi ciclul liceal), fiecare  echipă fiind formată din patru membri (trei concurenţi şi o rezervă).

Etapa judeţeană a acestei competiţii constă în susţinerea unei probe scrise şi a două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Distribuie informația
Alte știri