Elevii claselor a VIII-a continuă simularea Evaluării Naționale cu proba scrisă la Matematică

Foto: arhiva

Luni, 20 martie, a început simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, cu proba la scrisă la Limba și Literatura Română. Simularea Evaluării Naționale se desfășoară de astăzi și până miercuri, iar rezultatele vor fi afișate pe 29 martie.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene la proba scrisă la Limba şi literatura română au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi.

Conform calendarului, proba de ieri va fi urmată de Matematică, iar miercuri elevii vor  susține proba la Limba și Literatura Maternă.

Accesul în sălile de examen s-a făcut între orele 8.00 și 8.30, iar conform procedurii transmise de Ministerul Educației, elevii aveau nevoie să aibă asupra lor un act de identitate.

Testările au început la ora 9.00, iar timpul estimat rezolvării acestora a fost de două ore.

Rezultatele Simulării Naționale pot fi trecute în catalog doar la cererea elevilor, iar acestea nu pot fi contestate.

Acestea vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.

Anul acesta, Evaluarea Națională are loc în intervalul 19 – 22 iunie și este pentru prima dată când elevii claselor a VIII-a vor intra la liceu doar pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională, așadar, nu se va mai ține cont de media obținută în clasele V – VIII.

Distribuie informația
Alte știri