Elevii Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” din Oradea, în fața unui examen vizual

Foto: Toth Magdalena

Galeria ”Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România din cadrul Palatului Princiar al Cetății medievale  Oradea (Corpul C, etajul I.) administrat de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea (CFNO), a devenit neîncăpătoare, sâmbătă 17 septembrie înainte de masă. Simezele cunoscutei galerii au fost populate de absolvenții cursului online de tehnică și artă fotografică și de membrii de familie. Pe simezele cunoscutei Galerii au fost instalate lucrările de examen ale absolvenților Armand Mihaiu Georgescu, Maria Alexia Martoș, Pelle Cedrin Crăciun, Armand Mihaiu Georgescu, Bianca-Adelina Grava, Patrick – Florin Roșu, Cristina Popa (invitată), Andrei Matei Știrbu și  Patrick Andrei Vâsca.

Foto: Bianca Grava

Cursul inițiat pentru elevii Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” Oradea (CNEG) a început la  data de 20 martie 2022 și a fost organizat de către Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) cu sprijinul Summit Agro România, fiind susținut de către lectorul cursului artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, la care elevii au participat în condiții de gratuitate.

Publicul prezent fizic la eveniment cât și cei care au urmărit online evenimentul transmis în direct pe facebook a fost salutat de către președintele AIEFA, care a apreciat  devotamentul celor 8 absolvenți care pe lângă programul școlar au participat sâmbătă înainte de masă și la cursul online.

”Nivelul artistic ale fotografiilor expuse demonstrează modul în care au perceput absolvenții materialul cursului predat. Viziunea lor artistică precum și modul de abordare a subiectelor fotografiate a demonstrat creativitatea deosebită a autorilor. Regret foarte mult faptul că o parte dintre cei înscriși au abandonat participarea la orele de curs din cauza preocupări lor multiple. Mă bucur pentru faptul că mai mulți dintre absolvenți au solicitat înscrierea lor în cadrul AIEFA” a subliniat în discursul său lectorul cursului. 

În continuare, dr. ing. Patricia Maria Știrbu președintele Summit Agro România, Bulgaria, Adria și Republica Moldova, a apreciat perseverența elevilor. 

„Ne bucurăm să fim împreună la Cetatea Oradea la sărbătoarea absolvirii acestui curs online, pentru modul în care s-au implicat acești copii minunați pentru însușirea temelor precum și pentru modul în care sunt atrași prin fotografie spre natura, spre protectia mediului inconjurator, dar si spre alte forme a artei cum ar fi muzica. Toate aceste lucruri contribuie în egala măsură ca sufletele lor lor să fie mai bogate și să fie mai fericiți” a subliniat în discursul ei reprezentanta firmei de sponorizare.

Au luat apoi cuvântul elevii: Patrick-Florin Roșu, Bianca-Adelina Grava, Armand Mihaiu Georgescu și Patrick Andrei Vîsca care au apreciat nivelul cursului și au mulțumit lectorului acestuia pentru modul în care a l-a condus.

Directoarea Colegiului  Național ”Emanuil Gojdu”, profesoara Anca Mile a felicitat pe absolvenții și a propus ca expoziția lor să fie prezentată și in scoala.

În încheiere președintele AIEF a înmânat absolvenților Certificatele de absolvire și câte un album de artă fotografică intitulată ”Oameni și peisaje din România și Japonia, respectiv ”Momente surpinse” al artistului fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP.

Momentele muzicale ale vernisajului au fost susținute de către eleva Lukács Lois de la Liceul de Arte din Oradea, care a interpretat la flaut  piese solo și în duet cu profesorul ei de flaut Borzási Dávid.

Evenimentul a fost transmis în direct de pe adresa Asociației Internaționale: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Noua expoziție ale absolvenților va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 28 septembrie, zilnic în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar accesul publicului este gratuit.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri