Elevii de la Ghibu mândri că sunt urmaşii făuritorilor Unirii

În data de 28 noiembrie 2018, în Sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, într-o atmosferă entuziastă, marcată de emoţiile inerente pe care cu toţii le trăim în aceste zile, s-a derulat activitatea inspirat denumită “Binecuvântaţi să fim urmaşii celor ce-au făcut Unirea”.

Sub îndrumarea d-nelor profesoare din catedra de istorie, Florina Dumea, Luminiţa Feşnic şi Camelia Găvruţa, elevi ai şcolii au încântat audienţa alcătuită din colegi de-ai lor şi cadre didactice cu momente menite să glorifice contribuţia pe care înaintaşii au avut-o în desăvârşirea României Mari.

Nu au lipsit „mesajele” patriotice în versuri ale unor apreciaţi poeţi şi nici cântecele tulburător interpretate de talente reale pe care şcoala are bucuria de a le „deţine”. Interpretarea unei scenete a fost de asemenea menită să readucă în memoria auditoriului faptele celor pentru care piedicile puse de stăpâniri vremelnice nu au fost motive pentru a renunţa la luptă.

Şi pentru că bunicii şi străbunicii ne-au dat în grijă nu doar o ţară ci şi încantătoare şi „savuroase” datini, la final organizatorii i-au invitat pe cei prezenţi să deguste din mancărurile tradiţionale care îi ispitiseră încă de la intrarea în sală.


Prof. Florina Domea


Distribuie informația
Alte știri