Elevii din anii terminali se întorc la şcoală pe 2 iunie. Ce reguli trebuie respectate în interiorul instituţiilor

Foto: rtv.net

Elevii din anii terminali se întorc la școală pe 2 iunie, urmând să facă ore de pregătire pentru Evaluarea Națională, respectiv pentru examenul de Bacalaureat până pe 12 iunie. Aceștia trebuie să respecte anumite măsuri în contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus.

Ministerul Educației și Cercetării a pus la punct măsurile de prevenție și condițiile în contextul crizei epidemice pentru ca elevii din anii de final de ciclu, cadrele didactice și personalul din școli să fie în deplină siguranță.

Potrivit ordinului emis, accesul în instituţii trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate. Mai mult, este interzis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depăşeşte 37,3°C. De asemenea trebuie să fie asigurate dezinfectarea suprafeţelor expuse.

Consiliile de administraţie ale unităților de învățământ vor elabora o procedură proprie, prin care vor stabili modalităţile de desfăşurare a activităţilor de pregătire a examenelor naţionale, propriul circuit de intrare şi de ieşire a elevilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi modul în care se va realiza igienizarea/dezinfecţia unităţii/instituţiei de învăţământ.

Alte știri