Elevii orionini, Agents of change for Oradea, doresc să vă deschidă ochii și urechile

Timp de patru luni o echipă de 10 elevi orionini a trecut printr-un proces de dezvoltare personală menită să-i formeze ca agenți ai schimbării în comunitatea din care face parte. Acest proces a implicat acțiuni de observare directă și sistematică a Oradiei, iar în urma identificării unei liste de nevoi, agenții schimbării alături de zeci de voluntari mărinimoși, și-au conturat prima misiune prin care doresc să contribuie concret la creșterea stării de bine a comunității. Această primă misiune este de a evidenția Personalitatea locurilor care ne înconjoară, prin igienizarea, înfrumusețarea și însuflețirea a două spații publice.

„În această misiune, deloc ușoară, am adunat parteneri de nădejde din care enumerăm: Primăria Municipiului Oradea, Complexul Medical Pța Devei, OTL, Departamentul de Psihologi (FSSU, Universitatea din Oradea), Asociația Buni Prieteni împotriva cancerului, Asociația Umanitară Autism, dar și alți binefăcători cărora le mulțumim pe această cale!” (director prof. Alexandru Stoica).”

Evenimentul va debuta joi 27 mai 2021, de la ora 14.00, cu o primă locație în Piața Devei (cartierul Ioșia), ca apoi vineri, 28 mai 2021, de la ora 10.00 agenții schimbări să-și desfășoare activitatea în parcul 1 Decembrie.

Pentru 27 mai 2021

„Joi, în Piața Devei, vom încerca să evidențiem personalitatea parcului, având ca beneficiari direcți persoanele vârstnice. Prin acțiunea de înfrumusețare și însuflețire a acestei zone, dorim să le aducem zâmbetul pe buze persoanelor vârstnice, amintindu-le că nu uităm tradiția și valorile pe care dânșii ni le-au transmis!” (Sofia Lupșa, elevă în clasa a X-a, Liceul „Don Orione”)

Pentru 28 mai 2021

Sentimentul de apartenență este extrem de important și necesar pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru tinerii noștri! Acest sentiment oferă emoție, invită la respect, apreciere, recunoștință, trezește speranța, te umple de iubire, simți puterea cuvântului ACASĂ! Vineri, acest lucru va fi transmis adolescenților orădeni și nu numai, de către agenții schimbării. „Dorim să aducem tinerii în mijlocul comunității, să-și hrănească sentimentul de apartenență prin evidențierea frumuseții Oradiei. Unde putem să facem acest lucru dacă nu chiar în parcul 1 Decembrie, considerat în comunitatea noastră parcul tinerilor. Vă invităm ca după dimineața zilei de vineri (28 mai) să căutați decorațiunile marca @AgentsOfChange în incinta cel mai viu spațiu verde orădean! Look for The wheels!” (psiholog școlar Ioana Drugaș).

Ascultă, locul care te înconjoară îți vorbește! Elevii orionini, Agents of change for Oradea, doresc să vă deschidă ochii și urechile; să vedeți și să ascultați locurile în care trăiți.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri