Elevii Școlii Americano-Române au colorat ouă de Paști la Biblioteca Universității din Oradea

Copiii din clasele pregătitoare și I-IV de la Școala Americano-Română s-au reîntors joi, 14.04.2022, la Biblioteca Universității din Oradea. Dacă la începutul primăverii cei 41 de elevi au mai fost la Universitate ca să realizeze mărțișoare, de această dată au venit pentru a decora ouă de Paști.

        Spațiile generoase ale unuia din depozitele bibliotecii s-au umplut de culoare, râsete și voci cristaline. Coordonați de profesorii: Alina Pintea, Alina Popa, Daniela Guiaș, Amalia Pătrună, Ana-Maria Piț, Gabriela Boncuț și Gabriel Kramer, elevii au ornat ouăle pascale utilizând tehnica șervețelului și vopsea de culoare roșie.

         Alina Pintea, coordonatoarea proiectului, a spus: „Revenim cu multă bucurie la Biblioteca Universității din Oradea, pentru că ne simțim foarte bine și gazdele noastre ne primesc, ca de fiecare dată, peste așteptări”.

        Șefa Serviciului Bibliotecă, Florica Ujoc a declarat că ea și colegele ei s-au atașat de această tradiție și de elevii Școlii Americano-Române. „Nu e niciodată prea devreme ca micuții să se obișnuiască cu atmosfera universității. De aceea suntem, permanent, deschiși pentru vizite ale elevilor de toate vârstele”, spune Florica Ujoc.

        Și, pentru ca „integrarea” viitorilor studenți să înceapă sub cele mai bune auspicii, oaspeții Universității din Oradea s-au bucurat de soarele primăvăratic jucându-se preț de câteva zeci de minute în parcul din centrul campusului.

Distribuie informația
Alte știri