Elevii se întorc la cursuri. Ministerul Educației a propus o nouă structură pentru anul școlar 2020-2021

Foto: didactic.ro

De luni, 13 ianuarie, elevii se întorc la școală. Începe al doilea semestru, mai lung și cu o singură vacanță, cea de primăvară, care va avea două săptămâni și jumătate, în perioada Sărbătorilor Pascale.

În semestrul al doilea, elevii vor avea avea o singură vacanță și 20 de săptămâni de cursuri. Cu cinci săptămâni mai mult față de primul semestru.

Profesorii, elevii și părinții susțin că acest dezechilibru a dus la un proces de predare-învășare pe repede-înainte în primul semestru.

Ca să împace pe toata lumea, Ministerul Educației a propus o nouă structură pentru anul viitor, cu vacanțe mai mici și mai dese, care să împartă în mod egal cele două semestre. Dar și aici au apărut discuții pentru că vacanța de primăvară se împarte în două, astfel încât elevii să aibă liber și de Paștele Catolic și de cel Ortodox.

Elevii au propus deja ca școala să înceapă pe 1 septembrie și să se încheie pe 1 iunie.

Potrivit proiectului propus de Ministerul Educației, anul școlar 2020-2021 ar trebui să înceapă pe 14 septembrie și să se încheie pe 18 iunie. În total, elevii ar avea 34 de săptămâni de cursuri.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri