Elevii se întorc, luni, la cursuri, după vacanţa dintre semestre

Elevii mici si mari dar si prescolarii revin pe 13 februarie in banci. Următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată între 19 și 30 aprilie.

Până atunci, sunt organizate etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare, în perioada 13 – 17 martie, iar elevii de clasa a VIII-a și cei ai claselor a XI-a și a XII-a vor susține simularea Evaluării Naționale și a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie. La fel ca în anii trecuți, notele obținute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituții de învățământ, pe baza acestora urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanței școlare.

Nu va lipsi nici programul național „Școala altfel”, cu o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar, care poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităților de învățământ. In funcție de ciclurile școlarizate, anul acesta sunt vizate următoarele intervale: 27 februarie – 31 martie și 15 mai – 9 iunie (învățământul preșcolar și primar), 27 februarie – 31 martie și 15 mai – 9 iunie (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Distribuie informația
Alte știri