Emblemă a vieții muzicale românești și universale, Corul Madrigal s-a impus ca un adevărat brand de țară

Foto: festivalenescu.ro

Luni, 16 ianuarie, în prezența Ministrului Culturii Lucian Romașcanu, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat programul aniversar „MADRIGAL 60”.

La conferința de presă organizată la sediul de pe Dealul Mitropoliei au participat Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”- Emil Pantelimon, precum și membrii Corului Madrigal împreună cu dirijorul principal, Anna Ungureanu și dirijorul secund, Cezar Verlan. Momentul a marcat debutul unui amplu calendar aniversar, care va puncta 6 decenii de activitate artistică neîntreruptă și de diplomației culturală.

Cel mai vechi, dar şi cel mai cunoscut cor românesc – Corul Madrigal – împlineşte 60 de ani. Aniversarea va fi marcată printr-o serie de spectacole. Deşi a înregistrat performanţe remarcabile, parcursul acestui ansamblu a fost unul zbuciumat.

În 1966, în Șcheii Brașovului, corul Madrigal prezenta un spectacol de muzică veche, românească. Au fost strecurate şi colinde. În același an, în octombrie și în noiembrie, colindele ansamblului muzical răsunau și la Sala Radio.

Curajul maestrului Marin Constantin, dirijorul corului, a fost aspru pedepsit.

Vocile inconfundabile ale corului au continuat să se audă însă fie la postul Europa Liberă, fie de pe imprimări clandestine.

Sunt români care spun că au crescut cu melodiile interpretate de Madrigal. Pentru ei se pregătește reeditarea volumului aniversar Madrigal 60. Vor fi organizate şi mai multe spectacole.

Distribuie informația
Alte știri