Emilian Pavel: “Dacă în Consiliul UE se decide că e Kovesi, iar în PE altcineva, suntem într-un impas”

foto / arhiva

Europarlamentarul Emilian Pavel a declarat, sâmbătă, la un post TV că, dacă PE alege unul din candidaţii la şefia Parchetului European, pentru care s-a înscris şi Laura Codruţa Kovesi, iar în Consiliul UE este decis un altul, atunci nu se ştie cine va prelua funcţia, pentru că acest lucru nu e reglementat conform mediafax.ro.

Eurodeputatul PSD a adăugat că, luni, va avea loc o şedinţă între coordonatorii Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, însă doar la reuniunea din 26 februarie vor participa la audieri cei trei candidaţi pentru şefia Parchetului European.

„Aş dori să vă spun cum vor fi audiaţi cei trei candidaţi, pentru că doamna Kovesi nu e singurul gardian al justiţiei europene, ţar al jusţiei europene. Va avea fiecare candidat câte 9 minute. În acele 9 minute nu am putea s-o intrebăm pe doamna Kovesi ce înseamnă protocoalele, ce a căutat dânsa la domnul Oprea în sufragerie, în seara alegerilor. Nu am putea să enumerăm acele 18 dosare ale dânsei. Toate dosarele au nr de inregistrare din 2018, dar sunt mult mai vechi. Chiar dânsa a explicat că acest dosar nou cu Ghiţă e din 2017. Ele au număr nou de înregistrate de când este Secţia specială”, a explicat europarlamentarul PSD.


Întrebat de ce fosta şefă a DNA a plecat încă de vineri la Bruxelles, Emilian Pavel a răspuns: „Pentru lobby, interzis în România”. Fostul procuror-şef al DNA se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European. În acest context, ea urmează să fie audiată, la sfârşitul lunii febpe 26 februarie, în comisia LIBE a Parlamentului European, procesul de selecţie urmând a fi finalizat până la finele lunii martie.


Distribuie informația
Alte știri