Emilian Pavel: Munca la negru ucide!

După dezvăluirile revoltătoare despre abuzurile împotriva româncelor din Sicilia (http://emilianpavel.ro/interventie-in-plenul-parlamentului-european-despre-tragedia-si-umilirea-romancelor-din-italia/), un nou caz cutremurător, de data aceasta în Germania. Cel puțin doi români care lucrau fără forme legale au murit într-un oraș de lângă Bonn, pentru că patronii ar fi refuzat să cheme ambulanța (http://www.romaniatv.net/roman-mort-in-germania-dupa-ce-mai-bine-de-o-ora-a-cerut-sefilor-nemti-sa-cheme-ambulanta_424800.html).

Ieri am inițiat demersuri pe lângă președintele Comisiei Europene dar și pe lângă Marianne Thyssen – comisar european pentru muncă și afaceri sociale, pentru a lua măsuri urgente și eficiente, nu doar declarative, împotriva muncii la negru.

Am spus de mai multe ori, în timpul negocierilor pentru modificarea directivei europene privind muncitorii detașați, că adevăratul inamic, și pentru Vestul și pentru Estul Europei, îl reprezintă munca la negru! (http://emilianpavel.ro/despre-soricelul-care-se-credea-elefant/) Pentru că ea ucide. România trebuie să facă front comun și să se lupte la toate nivelele, în țară și mai ales la Bruxelles, pentru protejarea intereselor cetățenilor români și pentru a evita asemenea situații îngrozitoare.
Oamenii care mor nevinovați, românii care mor nevinovați și care ar fi putut salvați nu merită așa ceva.

Faptul că Germania permite astfel de practici pe teritoriul ei este dezamăgitor. Faptul că executivul european se concentrează pe false probleme – precum muncitorii detașați, în loc să protejeze angajații europeni cu adevărat, este de nepermis!

Vă rog, de fiecare dată când aflați despre astfel de practici, să mă contactați pentru a încerca să ajutăm la luarea unor măsuri urgente, înainte de a fi prea târziu.

Emilian Pavel
Deputat în Parlamentul European

Distribuie informația
Alte știri