Emilian Pavel (PSD): Am cerut sancționarea Ucrainei de către Parlamentul European pentru Legea Educației

Eurodeputatul PSD Emilian Pavel a cerut, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, sancționarea Ucrainei pentru noua Lege a Educației și protejarea românilor care trăiesc acolo. El consideră că Uniunea Europeană trebuie să reacționeze cu „rapiditate și consistență” față de astfel de „derapaje”.

„Cetățenii ucraineni de origine română, bulgară, poloneză, maghiară sau chiar rusă și orice minoritate în general trebuie protejați împotriva oricărei încercări de omogenizare forțată. Ucraina nu va deveni o țară mai unită dacă își persecută proprii cetățeni! Ucraina nu va deveni o țară modernă impunând practici din alte epoci și regimuri”, spune Pavel.

Potrivit acestuia, „dacă Ucraina, așa cum pretinde, are aspirații europene, trebuie să transmitem acestei țări, în modul cel mai hotărât, că noua Lege a Educației nu are ce căuta în Europa și nu putea fi promovată de o țară prietenă a Uniunii Europene”. „Din aceste motive, am cerut în plen sancționarea Ucrainei de către Parlamentul European și protejarea românilor care trăiesc acolo”, a punctat europarlamentarul PSD.

Distribuie informația
Alte știri