Emisiunea de mărci poştale ”Cactuşi”, în magazinele Romfilatelia

Emisiunea de mărci poştale ”Cactuşi” va fi disponibilă de joi în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Emisiunea constă în patru timbre, un plic „prima zi”, o mapă filatelică specială realizată în tiraj limitat de 211 exemplare şi un set de patru cărţi poştale maxime pentru colecţionarii pasionaţi de maximafilie.

Chamaecereus silvestrii este o specie ilustrată pe marca poştală cu valoarea nominală de 2,40 lei, Mammillaria beneckei este reprodusă pe marca poştală cu valoarea nominală de 3,10 lei, Acanthocalycium spiniflorum este redată pe marca poştală cu valoarea nominală de 3,50 lei, iar Opuntia gosseliniana este ilustrată pe marca poştală cu valoarea nominală de 22 lei.

Cactuşii fac parte din familia Cactaceae, care conţine peste 4000 de specii. Cuvântul „kaktos” provine din limba greacă şi înseamnă plantă spinoasă. Datorită depozitării apei în ţesuturi, cactuşii mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de „cămila verde”.

Distribuie informația
Alte știri