Emisiunea de mărci poştale ”Patrimoniu cultural, Buzău, Palatul Comunal”, în magazinele Romfilatelia

Emisiunea de mărci poştale „Patrimoniu cultural, Buzău, Palatul Comunal” este disponibilă de miercuri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi online pe http://romfilatelia.ro/store/.

Emisiunea, care marchează aniversarea a 120 de ani de la finalizarea construcţiei acestui emblematic edificiu românesc, este alcătuită din două timbre şi un plic „prima zi”, anunţă Romfilatelia.

Construcţia Palatului Comunal este prezentată în imaginea mărcii poştale cu valoarea nominală de 4 lei, iar marca poştală cu valoarea nominală de 22 de lei prezintă portretul primarului liberal Nicu I. Constantinescu asociat unui detaliu de arhitectură al Palatului Comunal, obiectiv de valoare deosebită a patrimoniului cultural şi arhitectonic al municipiului Buzău.

Plicul „prima zi” înscrie în grafica sa brandul oraşului Buzău (Buzău, oraş deschis), care a câştigat în anul 2021, la Londra, medalia de aur la un concurs în care s-au înscris principalele oraşe ale Europei, inclusiv Paris şi Londra. 

Distribuie informația
Alte știri