Emisiunea de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene”-de vineri, în magazinele Romfilatelia

Emisiunea de mărci poştale „Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene” va fi disponibilă începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia transmis joi AGERPRES, emisiunea de mărci poştale este dedicată preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Pe timbrul emisiunii de mărci poştale, cu valoarea nominală de 5 lei, este ilustrat logo-ul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, rezultat în urma unui concurs de creaţie câştigat de Ioan Dobrinescu, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

Logo-ul indică o Uniune Europeană în mişcare, sigură pe sine, dinamică, dar şi ataşată valorilor sale. Uniunea Europeană a fost ilustrată prin intermediul unui lup, animal prezent în mitologiile majorităţii culturilor europene. Suplimentar, desenul ilustrează o Uniune Europeană care îşi afirmă ataşamentul faţă de protecţia biodiversităţii, arată sursa citată.

Emisiunea este completată de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coală de 30 timbre, minicoală de 10 timbre + 5 viniete.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri