Entuziasm și elan pentru un An Nou frumos și armonios

Cu muzică în primul rând spumoasă au fost răsfățați melomanii orădeni la primul din cele trei concerte de Anul Nou.

Orchestra Filarmonicii orădene, soprana Silvia Micu și dirijorul Josef Suilen au alcătuit un program generos cu piese mai ales vesele și optimiste din creația lui Johann Strauss (fiul și tatăl), dar și a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Charles Gounod, Pietro Mascagni, Giacomo Puccini și Franz Lehar.

Soprana Silvia Micu și-a pus la bătaie vocea și talentul scenic pe o suprafața minusculă de scenă, reușind să fie o convingătoare Julieta îndrăgostită, dar și o frivolă Musette, o șmecheră Adele sau o visătoare-frivolă Giuditta. Vocea caldă, dar puternică a surprins publicul, iar programul ales i-a permis să își etaleze latura jucăușă. Bisul oferit de solistă (celebra arie a Laurettei din Gianni Schicci de Puccini) a scos însă în evidență că cel mai bine se simte în repertoriul romantic dramatic. ”O mio babbino caro” a fost intrepretată cu o căldură și putere de convingere fermecătoare.

Dirijorul olandez Josef Suilen s-a jucat cu ritmuri și amplitutidini muzicale, iar contrastele bruște între piano și fortissimo au împrospătat lucrări arhicunoscute precum Valsul din ”Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, Uvertura la opereta Liliacul sau celebrul vals Dunărea Albastră de Johann Strauss. Intermezzo din Cavaleria Rusticana de Pietro Mascagni a câștigat un plus de pasionalitate în viziunea sa.

Concertul s-a încheiat conform tradiției cu Radetzky Marsch, versiunea lui Leopold Weninger din 1939 (cea intreprettă și de Wiener Philharmoniker). Publicul a intrat ca de fiecare în joc și și-a integrat aplauzele în marș.

Concertul de Anul Nou se reia azi și mâine, de la ora 19. La Caseria Biletelor mai puteți găsi bilete.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri