Epidemia de coronavirus a blocat Italia. 16 milioane de oameni, în carantină

16 milioane de oameni sunt în carantină în Italia, adică un sfert din populația țării. Guvernul a luat această decizie pentru a limita răspândirea noului coronavirus, care a ucis până acum în peninsulă 366 de persoane. Zona roșie, care a fost închisă, este tocmai motorul economiei italiene, a treia la nivelul Uniunii Europene.

Locuitorii din Lombadia și din 14 provincii din nordul și centrul Italiei vor avea nevoie de un permis special ca să călătorească.

Milano și Veneția se numără printre orașele care se vor supune restricțiilor ce vor dura cel puțin 3 săptămâni. Sunt interzise orice fel de adunări populare, slujbele religioase, nunțile și înmormântările.

Oamenii au fost sfătuiți să stea în case, iar cei din nord care încalcă prevederile de carantină riscă până la 3 luni de închisoare. De teamă că vor rămâne blocați, italienii au luat sâmbătă seară cu asalt gările, puțin înainte de miezul nopții, când a intrat în vigoare decretul. În regiunea intrată în carantină trăiesc peste 300 de mii de români. Majoritatea preferă să respecte indicațiile date de autoritățile de la Roma.

Sursa: stiri.tvr.ro


Alte știri