Epidemia de coronavirus se extinde în lume. Carnavalul de la Veneția anulat

Epidemia de coronavirus, care a provocat o criză majoră în Italia, se extinde în lume. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 79.000, iar numărul deceselor 2.619, 27 fiind în afara Chinei.

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată mai ales de creșterea numărului de cazuri care nu au legătură directă cu focarul din China. Sunt confirmate 1200 de persoane infectate, în 26 de țări. Coreea de Sud a declarat alertă roșie, cel mai înalt nivel, după ce s-au înregistrat 602 persoane infectate și 6 decese.

Ministrul Sănătății din Japonia și-a cerut scuze după ce o femeie care a fost declarată necontaminata a fost lăsată să coboare de pe nava Diamond Princess. Ulterior a fost diagnosticată pozitiv. Turcia a închis un punct de frontieră cu Iranul, după ce Teheranul a anunțat 15 noi cazuri. În China sunt aproape 77.000 de persoane infectate și 2442 de decese.

În Italia au fost confirmat 130 de cazuri de îmbolnăvire şi 3 decese. ”Încă nu am identificat pacientul zero, cel de la care au apărut cazurile de îmbolnăvire, astfel că este dificil să facem evaluări cu privire la noi cazuri”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Agenţiei Naţionale de Protecţie Civilă. Măsuri stricte de urgenţă au fost instituite în weekend, inclusiv interzicerea evenimentelor publice în 10 municipalităţi, după creşterea numărului cazurilor confirmate  în regiunile Lombardia şi Veneto.

Carnavalul de la Veneţia s-a închis duminică, la miezul nopţii, din cauza coronavirusului. Până pe 1 martie, şcolile şi universităţile vor fi închise, iar toate manifestaţiile vor fi anulate în regiunea Veneto.

Alte știri