Episcopia Greco-Catolică Oradea: „Preotul Cristian Terheş a fost suspendat de la slujire“

Părintele Cristian Terheş a fost eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale în urma liberei alegeri de a se implica în politică. Anunţul s-a făcut marţi, 26 martie de către Biroul de presă al Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea.

“Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva. Opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui. Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite”, se precizează în comunicatul episcopiei.

Cristian Terheş ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. El a declarat că această poziţie reprezintă o oportunitate specială pentru el, dar şi pentru români. Cristian Terheş a fost hirotonit la Episcopia Greco-Catolică de Oradea, însă este stabilit în California unde este preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA.

Foto: facebook

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri