Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, alături de persoanele vulnerabile

Asociația Filantropia Oradea a Episcopiei Oradiei dar și sucursalele sale parohiale, împreună cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, a organizat un serviciu de asistență la domiciliu pentru persoanele vulnerabile, persoane cu dizabilități, boli cronice, persoane vârstnice și fără sprijin, persoane care nu mai pot frecventa Centrul de zi din Oradea, care, în această perioadă, este închis, sau persoane care au primit, și până în prezent, servicii la domiciliu din partea sucursalelor parohiale.

Respectând măsurile de siguranță și protecție pentru prevenirea transmiterii virusului pandemic, echipele de voluntari ale Asociației Filantropia Oradea deservesc până la 100 de persoane zilnic, oferindu-le servicii prin: Centrul de zi „Acoperământul Maicii Domnului” din Oradea, str. Buzăului 2B (pachete cu alimente neperisabile, pentru un necesar de 5-7 zile; asistență pentru achiziția de medicamente; transport accesibilizat pentru urgențe administrative); Proiectul filantropic „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul Parohiei Oradea-Vii (care oferă zilnic, de luni până vineri, la ușa de domiciliu: o masă caldă; achiziționarea de medicamente necesare: pachet cu alimente neperisabile – sâmbăta) și Serviciul de intervenție în comunitate din cadrul Parohiei Oradea-Zorilor (care oferă asistență la cerere pentru personele vulnerabile, cu precădere vârstnici).

Persoanele vulnerabile pot contacta Asociația Filantropia Oradea la telefon: 0744/647-825 – Centrul de zi „Acoperământul Maicii Domnului”, str. Buzăului 2B, Oradea (zona Ioșia); 0744/121-438 – „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”, Parohia Oradea-Vii (zona Rogerius); 0757/438-571 – Sucursala Zorilor, Parohia Oradea-Zorilor, str. Grâului nr. 7 (zona Oncea).

„Facem precizarea că serviciile rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu dizabilități sunt furnizate în continuare fără întrerupere, dar cu măsuri ridicate de securitate. Astfel, așezămintele care își continuă funcționarea, dar în regim închis pentru public, sunt următoarele: Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Pantelimon” de Ponoară; Centrul de Îngrijire Adulți cu Dizabilități „Sfântul Haralambrie” din Bratca”, menționează reprezentanții Episcopiei Oradiei.

Sursa: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri