Episcopul oradean, László Böcskei, a prezentat cele mai noi detalii despre vizita Papei in Romania

Episcopul romano-catolic de Oradea, PS Laszlo Bocskei, a dezvăluit primele informații organizatorice legate de vizita Papei Francisc la cel mai mare loc de pelerinaj romano-catolic din România, Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif este așteptat acolo în data de 1 iunie iar organizatorii pelerinajului se așteaptă la 300.000 de participanți.

Începând cu data de 1 martie se va demara  înregistrarea on-line pe site-ul pontifex.ro, unde există mai multe posibilități: înregistrare pentru grupuri, înregistrare pentru persoanele clericale, înregistrare pentru persoanele cu dizabilități si înregistrare pentru familii.

E foarte important să cunoaștem acest lucru, pentru că înregistrarea ajută organizatorii în asigurarea sectoarelor de unde vor putea participa în direct pelerinii la derularea evenimentelor; pe de altă altă parte, asigură această înregistrare on-line un acces mai direct în proximitatea evenimentului”, a spus episcopul orădean Laszlo Bocskei .

La evenimentul desfăşurat pe 1 iunie, sub deviza „Să mergem împreună”, sunt aşteptaţi 300.000 de pelerini din toată ţara şi din străinătate. Persoanele care doresc să se înscrie la acest pelerinaj o pot face până la 31 martie

Vizita Papei Francisc în România şi, mai ales, în Transilvania, este un eveniment comun ale celor patru dieceze romano-catolice istorice – Oradea, Timişoara, Satu Mare, Alba Iulia. Papa Francisc va veni în România în perioada 31 mai – 2 iunie. El va vizita Bucureștiul, Iașiul, Șumuleul Ciuc și Blajul.

Prima vizită într-o ţară majoritar ortodoxă şi singura în România a liderului Bisericii Catolice a avut loc în perioada 7-9 mai 1999.  Atunci, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România la invitaţia Patriarhului Teoctist.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri