Episcopul Sofronie al Oradiei: Stresul, frica, panica scad imunitatea organismului

Într-un interviu la Radio Trinitas, Episcopul Sofronie al Oradiei care, pe lângă pregătirea teologică are și studii de medicină, a semnalat că stresul, frica și panica scad imunitatea organismului. În vârstă de 52 de ani, ierarhul care a urmat cursurile Facultății de Medicină din Timișoara între anii 1987 – 1993, este cel mai poliglot ierarh român. Cunoaște germana, franceza, engleza, rusa, italiana, maghiara, sârba, croata.

Preasfințitul Părinte Sofronie a precizat că starea de izolare în care ne aflăm poate fi benefică atât pentru trup, cât și pentru suflet: „un timp petrecut acasă și mult în sânul familiei, o ocazie pentru rugăciunea împreună, a tuturor membrilor familiei, o ocazie pentru apropierea mai intensă, mai profundă de Dumnezeu”.

„Să ne întoarcem la carte, să lăsăm deoparte rețelele de socializare, în mod excesiv folosite și știrile alarmiste și să punem mâna pe o carte bună, o carte duhovnicească este ideal, dar există și toate celelalte cărți ale marii literaturi, ale clasicilor, ale autorilor contemporani, cărți care ne pot ajuta, ne pot înfrumuseța viața, ne pot umple singurătatea. Să redescoperim bucuria audiției muzicale, să îl ascultăm pe Bach, pe Beethoven, pe Mozart, pe compozitorii din epoca barocă, pe cei contemporani nouă care au compus muzică frumoasă, chiar contemporani în sensul modern și post-modern al cuvântului, cum este Vangelis sau Jean Michel Jarre și alții”, a mai spus Episcopul Sofronie al Oradiei.

Îndemnul transmis de ierarh la finalul intervenției a fost: „Fruntea sus, inima deschisă și să Îl chemăm insistent pe Dumnezeu în rugăciune!”.

Sursa: basilica.ro

Distribuie informația
Alte știri