Episcopul Sofronie Drincec le cere firmelor care reabiliteaza DN 76 sa nu mai lucreze duminica. VIDEO

Afectati de reabilitarea DN 76, care a tinut ani de zile, locuitorii zonei Beiusului par multumiti ca, in sfarsit, s-a muncit si ca exista portiuni intregi pe care se poate circula in conditii decente. Ritmul de lucru din ultimele luni este insa criticat de mai marii Bisericii. Intr-o predica tinuta, luna trecuta, la Beius, episcopul Sofronie Drincec ii da ca exemplu negativ pe muncitorii care reabiliteaza drumul pentru ca lucreaza si duminica.

„M-a durut foarte tare sufletul cand am venit la Beius. Am oprit masina si i-am intrebat, smerit, pe muncitori daca nu-i pacat sa lucreze duminica. N-au lucrat atata vreme la drum si acum vor sa-l termine in Ziua Domnului”, a spus episcopul. Predica a fost filmata si apoi postata pe youtube (min. 4.55 ).

„Am ajuns sa lucram duminica, si atunci vrem sa ne binecuvanteze Dumnezeu? Nu suntem nimica daca am ajuns sa lucram duminica. Aceasta este starea adevarata a natiei”, a incheiat Sofronie Drincec.

Telenovela reabilitării DN 76 a început în 2007, in 2008 licitatiile au fost castigate de un grup de firme spaniole care n-au respectat contractele. In 2009 s-au facut noi licitatii, dar șantierele au fost deschise abia în 2011. Din 2013, proiectul a intrat pe finanțare europeană, proporțiile de finanțare fiind 85% fonduri europene și 15% fonduri de la bugetul de stat care insa nu prea au fost asigurate, asa ca lucrarile au stagnat pana in acest an cand s-a asfaltat mai mult decat in 6 ani anteriori

Distribuie informația
Alte știri