Este nivel maxim de alertă teroristă în Belgia, după un atac armat comis luni seară, în capitala Bruxelles

Foto: thewest.com.au

Cel puţin două persoane au fost ucise cu focuri de armă, luni seara, în jurul orei locale 19.00, la Bruxelles, iar suspectul a fugit, a declarat pentru AFP parchetul din capitala Belgiei.

Teroarea s-a declanșat puțin după ora locală 7 seara, în centrul capitalei belgiene. În imaginile surprinse de un martor se vede cum un bărbat, îmbrăcat cu o geacă portocalie, trage mai multe focuri de armă, pe stradă. Câteva persoane se refugiază în holul unei clădiri, dar agresorul le-a urmărit și a tras asupra lor. A ucis cel puțin doi cetățeni suedezi și a rănit un taximetrist, apoi a fugit de la locul faptei cu un scuter.

La scurt timp, pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video cu un bărbat care susține că el a comis atacul și se prezintă drept membru al Statului Islamic. Suspectul ar fi un cetățean tunisian de 45 de ani, rezident în Bruxelles.

Crimele au avut loc la aproximativ 5 kilometri de stadionul din Bruxelles, unde peste 35.000 de fani urmăreau meciul Belgia – Suedia. Din motive de securitate, partida a fost oprită, iar spectatorilor li s-a interzis să părăsească stadionul până ce autoritățile s-au asigurat că nu mai era niciun pericol în jur.

Restul populației din Bruxelles a fost alertată să evite pe cât posibil deplasările prin oraș, pentru că atacatorul era în libertate.

Distribuie informația
Alte știri