Este oficial: școlile au intrat în grevă generală, cu o lună înainte de Evaluare și Bac. Și universitățile sunt solidare cu protestul

Foto:facebook/ Sindicat Invatamant Bihor

Școlile au intrat de luni în grevă generală, au anunțat liderii de sindicat, după aproape trei ore de discuții cu reprezentanții guvernului, cu numai o lună înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat, în care sunt implicați peste 300.000 de elevi. Totodată, și încheierea situației școlare e incertă.

„Discuțiile de la Guvern nu au adus nimic nou față de luna decembrie 2022! Practic nu există nicio propunere concretă ca răspuns la revendicările salariaților. S-a promis vag că se vor majora salariile tuturor categoriilor din Anexa 8/l.153 unde este personalul nedidactic și că Educația va fi prioritate în viitoarea lege a salarizării. Aceste afirmații le auzim de câteva luni. Se pare că această rundă de ,,negocieri” a fost doar un exercițiu de PR al Cabinetului Ciucă. Vom continua!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Sindicatului Invatamant Bihor.

Revendicările profesorilor rămân aceleași: salarii majorate, plata orelor suplimentare şi acordarea sporurilor.

În semn de protest, tot luni și universitățile vor intra într-o grevă de avertisment. Mai exact de la ora 11 la ora 13, depinde de fiecare institutie de invatamant superior în parte. Vor fi aproape 10.000 de salariați.

Distribuie informația
Alte știri