Este oficial. Starea de urgență în România a fost prelungită

Foto: Administraţia Prezidenţială

Președintele Klaus Iohannis a anunțat emiterea unui nou decret care prelungește starea de urgență în România cu 30 de zile, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a spus că pericolul nu a trecut încă, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor: “Pericolul nu a trecut, iar relaxarea restricţiilor în perioada următoare, cum văd că cer unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor de infectare”.

Iohannis a mai anunțat că, în această perioadă, se pot plafona prețurile la alimente, medicamente și utilități.

”Am decis prin decretul emis că guvernul va lua toate măsurile ca să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor prin continuarea producției, furnizării și transportului produselor. Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate, medicamente, utilități. Am adăugat în decret o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri”, a declarat președintele.

De asemenea, Iohannis a precizat că şcolile rămân închise pe perioada stării de urgenţă.

Alte știri