Estonia şi Lituania îşi închid frontierele pentru cetăţenii străini. Restricţii în Letonia

Distribuie pentru prietenii tăi:

Estonia şi Lituania au anunţat sâmbătă că îşi vor închide graniţele pentru cetăţenii străini, cu câteva excepţii, în timp ce Letonia a decis măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii coronavirusului, informează AFP.

„Controalele” menţionate de Ratas înseamnă o închidere aproape completă a frontierei Estoniei pentru cetăţenii altor ţări.

De fapt, doar cetăţenii estonieni, persoanele cu permis de şedere şi străinii cu un membru de familie cu domiciliul în Estonia vor avea voie să intre pe teritoriul acestei ţări, iar pentru aceasta vor trebui să petreacă mai întâi două săptămâni în izolare. Măsura se va aplica începând de marţi.

Cetăţenii străini vor putea în continuare să tranziteze Estonia pentru a se întoarce în ţara lor, cu condiţia să nu prezinte simptome de infectare. Această dispoziţie se aplică şi transportatorilor internaţionali.

Guvernul Estoniei a închis deja instituţiile de învăţământ, muzeele, cinematografele, centrele de agrement şi cluburile sportive şi a interzis toate adunările publice până la data de 1 mai.

În Lituania, premierul Saulius Skvernelis a anunţat interzicerea intrării în ţară a tuturor cetăţenilor străini începând de duminică, ora 10:00 GMT, cu excepţia străinilor cu permis de şedere, a oficialilor diplomatici şi a militarilor NATO. Transportul de mărfuri nu va fi afectat, a adăugat Skvernelis.

Această ţară de 2,8 milioane de locuitori a înregistrat până sâmbătă nouă cazuri de contaminare. Vilnius a decis deja vineri închiderea şcolilor şi universităţilor şi interzicerea tuturor evenimentelor publice importante. Începând de luni, restaurantele, barurile şi majoritatea magazinelor vor fi închise, urmând să rămână deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile.

Luni, guvernul de la Vilnius intenţionează să adopte un plan de susţinere economică de cel puţin un miliard de euro.

„Frontierele vor rămâne deschise pentru autoturisme şi transportul internaţional de mărfuri”, a declarat reporterilor ministrul leton al Transporturilor, Salis Linkaits.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri