Etapa regională a concursului „Şcoala fără violenţă” şi-a desemnat câştigătorii

Peste 100 de liceeni şi profesori din şapte judeţe au îmbinat educaţia preventivă cu arta teatrală, în cadrul etapei regionale a concursului cu tematică preventivă „Şcoala fără violenţă”, desfăşurat în weekend, la Oradea. Prin intermediul acestui proiect educaţional, organizatorii şi-au propus să sporească nivelul de siguranţă a elevilor în spaţiul public şi privat, provocându-i să înveţe în mod creativ, conform agerpres.ro.

Participanţii, constituiţi în echipaje a câte maxim şapte elevi, au avut de parcurs trei probe: realizarea unei scenete pe teme de prevenire a violenţei în şcoală, în familie sau pe stradă, compunerea unui eseu şi susţinerea unei probe de teorie cu întrebări din domeniul juridic.

Premiul I a fost adjudecat de echipa Colegiului Naţional „Avram Iancu Ştei”, locul al II- lea a revenit echipajului format din elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, iar echipajul de la Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş Beiuş” s-a clasat pe locul III. Au fost acordate două premii speciale pentru „Cel mai bun eseu”, obţinute de echipajul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea şi de echipajul Colegiul Naţional „George Bariţiu” din municipiul Cluj-Napoca. Alte două premii speciale au fost acordate pentru „Cea mai bună interpretare”, fiind obţinute de Fericean Răzvan, de la Colegiul Naţional „Avram Iancu Ştei” şi de Hagău Andreea, de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” din municipiul Satu Mare. De asemenea, a fost acordat premiul pentru „Cea mai bună scenetă” elevilor Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.

Foto: oradea-online.ro

Distribuie informația
Alte știri