Europa Christiana, conferință la Muzeul Țării Crișurilor cu Mihai Neamțu și Adrian Papahagi

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Marile Cărți, organizează joi, 12 mai a.c., de la orele 18.30, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, str. Armatei Române nr. 1/A, un spectacol intelectual de proporții plecând de la tema Europa Christiana, în care protagoniști vor fi scriitorii Mihai Neamțu și Adrian Papahagi, iar moderator Pr. Florin Tomoioagă.

Conferențiari titrați cu titluri doctorale obținute în Paris și Londra, cei doi vorbitori vor analiza setul de credințe și de principii morale care au făcut din civilizația occidentală o bijuterie. Vom descoperi ingredientul uitat, neglijat din ecuația bunei guvernări a cetății. Mihai Neamțu și Adrian Papahagi vor redeschide dosarul relației dintre religie și poltică, dintre creștinism și secularism, pledând împotriva superficialității cu care a fost declarat închis de politologia modernă și ideologia marxistă.

Nu orice set de idei, credințe, valori e fezabil și dezirabil când e vorba de mașinăria instituțională a bunei guvernanțe. Mihai Neamțu și Adrian Papahagi pledează pentru superioritatea unui anume set specific de valori sociale șlefuite de Predica de pe Munte a lui Iisus. Cu umor și inteligență erudită, doi vorbitori apreciați de marele public vor aduce argumente biblice și filozofice, istorice și morale, în sensul recuperării vechilor rădăcini ale Europei creștine.

Distribuie informația
Alte știri