Europarlamentarul Emilian Pavel cere menținerea fondurilor de coeziune

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul Emilian Pavel (PSD) a cerut celorlalți deputați europeni să suțină în viitorul exercițiu bugetar un nivel al fondurilor de coeziune similar, sau superior celui actual.

Deputatul român le-a spus colegilor săi că realizarea politicilor de coeziune – cele care își propun să reducă discrepanțele dintre diversele regiunii ale UE, reprezintă una dintre provocările majore ale Uniunii. În același timp, ele reprezintă și o oportunitate imensă de dezvoltare și, în esență, o oportunitate de a crea bunăstare pentru oameni.

Conform lui Pavel, chiar dacă în România gradul de absorbție al fondurilor europene poate și trebuie crescut, disponibilitatea fondurilor de coeziune rămâne esențială. Aceste fapt aduce de asemenea beneficii imediate și țărilor din Vest, contributori majori la bugetul UE, în diverse forme, mai ales datorită achiziționării de bunuri și servicii din acele țări.

Pavel speră astfel să sprijine crearea unui curent favorabil României, care să ajute țara noastră să utilizeze banii europeni ce îi sunt puși la dispoziție.

Distribuie informația
Alte știri