EUROparteneriat de imagini, cuvinte, sunete și culori, coordonat de Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Fără îndoială, anul acesta ne-a făcut mai conștienți de cât de importante sunt căldura sufletească, familia, biserica, școala, locul de muncă și cercul de prieteni.

Prin urmare, prieteni și colegi, profesori și elevi din patru școli bihorene: Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu”, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea și Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” din Aleșd și-au unit energiile pentru a sărbători împreună Ziua Europei, prin activități specifice.

Acestea au fost încununate printr-o videoconferiță intitulată ,,EUROparteneriat de imagini, cuvinte, sunete și culori”, care a avut în deschidere frumoasele cuvinte adresate participanților de către pr. prof. Radu Rus, directorul Liceului Ortodox ,,Ep. Roman Ciorogariu”, gazdă a evenimentului. A urmat intonarea Imnului Europei (în limba germană), semn al bucuriei de a fi european. În cadrul acestei întâlniri fiecare participant la proiect și-a prezentat contribuția. Astfel, sub coordonarea prof. Ioana-Paula Hice și Ana Patricia Marcu au luat cuvântul: eleva Alexia Dache de la C.N ‘Iosif Vulcan’, coordonată de prof. Estera Chelariu, prof. Ana Patricia Marcu – colaj de desene, Aryana Holhoș, Alesia Hanga de la Șc. Gimn. Nr. 11, Oradea, coordonate de prof. Simona Avram și dna prof. Dana Mihincău împreună cu eleva Iris Iepure de la Colegiul Național ‘Iosif Vulcan’.

De asemenea, prof. Ioana-Paula Hice și elevele Doris Csoka, Iarina Mihuț și Andrada Vidican de la Liceul Ortodox ,,Ep. Roman Ciorogariu” au pregătit momente în limba engleză, eleva Ioana Costin de la C.T. ,,Alexandru Roman” Aleșd coordonată de prof. Ioana Durne a realizat o prezentare a Zilei Europei în limba franceză. Prof. Paula Dumea, de la C.N. „Iosif Vulcan” a subliniat importanta limbii spaniole pentru spațiul european, iar elevul Ionuț Aivănoaie de la Liceul Ortodox ,Episcop Roman Ciorogariu”, a prezentat curiozități legate de Europa, coordonat fiind de către doamna prof. Camelia Chiș.

Finalul evenimentului a fost închinat sunetelor, căci ,,sunetul muzicii” și limbajul ei ne unește pe toți, europeni și români de pretutindeni. Activitatea s-a încheiat deci prin ,,Veniți români din lumea-n întreagă”, cântec interpretat de elevul Octavian Blaga de la C.N. „Iosif Vulcan”, aflat sub îndrumarea prof. Alina Vidican.

Prof. Ioana-Paula Hice

Distribuie informația
Alte știri