Europol a publicat lista celor mai căutaţi infractori. Include și un român

Foto: Europol

Europol – agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii – a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul ”Ascunşi la vedere”, semnalează dpa.

Pe listă figurează 61 de bărbaţi şi o singură femeie. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri. Printre aceştia se află şi un cetăţean român. Unii au reuşit să se sustragă executării unor pedepse mari cu închisoarea.

Românul căutat de Interpol se numeşte Miluţ-Liviu Chiuchel şi a constitut un grup de criminalitate, în 2014, alături de alţi de români, potrivit Poliţiei Române. Se pare că scopul grupării era obţinerea de venituri financiare din fapte ilegale.Însă membrii acestei grupări sunt suspecţi de mai multe infracţiuni de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată,  potrivit Agenţiei DPA, citată de Agerpres. 

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv.

Distribuie informația
Alte știri