Eveniment de suflet într-un cadru extraordinar şi binecuvântat. Video

S-a inaugurat Biblioteca Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. Dispune de peste 30.000 de volume şi câteva sute de cărţi de patrimoniu. Sălile bibliotecii au fost renovate şi reamenajate cu scări din lemn şi cursive laterale cu fonduri din donaţii în valoare de circa 67.000 de lei.

Va purta numele marelui dascăl gojdist, Augustin Cosma de care se leagă revista „Țara visurilor noastre”, prima publicaţie şcolară din ţară. Proiectul acestei biblioteci a fost lansat în urmă cu trei ani, atunci când nepotul profesorului Cosma, tenorul de talie mondială Alexandru Badea, a fost invitat de asociaţia de părinţi a Colegiului „Emanuil Gojdu” şi a susţinut pro bono un concert caritabil în acest scop la teatrul orădean.

Pentru momentul inaugural, mai mulţi foşti elevi ai liceului, azi adevărate personalităţi culturale si stiinţifice, au trimis cărţi cu dedicaţie. E şi cazul academicianul Mircea Malița, despre care a vorbit istoricul Cristina Puşcaş. De asemenea, au fost ilustrate cu umor şi reverenţă şi alte somitati care au învăţat în colegiul de renume naţional, precum D.R. Popescu, Dorin Poenaru, Toma Leonida Dragomir, Alecsandru Baba, Radu Iftimovici, Mircea Bradu.

La evenimentul al cărui suflet a fost scriitorul Mircea Bradu, episcopul Virgil Bercea a subliniat nevoia de repere într-o societate lichidă, iar episcopul ortodox Sofronie Drincec a spus ca”biblioteca este un spaţiu extraordinar şi binecuvântat, care înseamnă bucurie şi răsfăţ spiritual”.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri