EVENIMENT: După mai bine de patru secole şi jumătate de absenţă, relicva Regele Ladislau revine in Oradea. Programul pelerinajului

Dieceza Romano-Catolică Oradea invită pe toţi credincioşii la pelerinaj, pentru a-l sărbători conform tradiţiei locale pe regele întemeietor, Sfântul Ladislau. Programul celui mai important eveniment din cadrul Anului Jubiliar este următorul:

La ora 11.00 va începe Sfânta Liturghie celebrată de Eminenţa Sa Cardinalul Erdő Péter, şi la care vor participa atât Nunţiul Papal de la Bucureşti, cât şi înalţi prelaţi din ţară şi străinătate. Sfânta Liturghie va fi urmată la ora 12.30 de procesiunea solemnă, cu plecare de la Catedrala episcopală către biserica din Cetatea Oradea: relicvarul din Győr şi cel din Oradea vor fi însoţite de corurile bisericeşti, fanfară, pelerini. În biserica din Cetate se va intona Te Deum-ul.

Traseul procesiuni va fi următorul: Catedrala romano-catolică de pe Şirul Canonicilor, Parcul Petőfi Sándor, Calea Republicii, str. General Magheru cu traversarea râului Crişul repede, coborâre la Cetatea Oradea pe latura porţii de nord. În biserica din Cetate pelerinii vor avea posibilitatea să îşi exprime devotamentul faţă de Sfântul rege Ladislau în prezenţa relicvei acestuia până la ora 16.30. După terminarea Liturghiei, cele două relicvarii vor fi transportate la locurile de păstrare permanentă: la Győr, respectiv în Catedrala din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri