Eveniment fără precedent! Evrei, musulmani și creștini se roagă împreună la Ierusalim

Foto: MARC ISRAEL SELLEM

Un moment unic: rabinii, șeicii, imamii și patriarhii sunt pe terasa hotelului King David din Ierusalim, cu același obiectiv: să se roage pentru sfârșitul situației de urgență provocata de coronavirus.

„Doamne, tu, care ne-ai hrănit de foamete și ne-ai oferit din belșug, ne-ai eliberat de ciumă și de boli grave și de durată. Ajută-ne. Până acum, mila ta ne-a ajutat și bunătatea ta nu ne-a abandonat, așa că te rugăm să ne vindeci, Doamne, mântuiește-ne și vom fi mântuiți, pentru că Tu ești slava noastră „

Acestea sunt cuvintele spuse de liderii diferitelor religii ale Orașului Sfânt. Aceeași rugăciune pentru toată lumea, dar fiecare și-a folosit limbajul liturgic.

Mesajul transmis lumii este clar: hai să rămânem uniți pentru a învinge acest dușman comun! Principalii rabinii din Israel, Yitzhak Yosef și David Lau, patriarhul grec ortodox, Teofil III, patriarhul latin, Pierbattista Pizzaballa, Imam Gamal el Ubra și Agel Al-Atrash,dar și liderul spiritual al Druzei, Șeicul Mowafaq Tarif, toți transmit același mesaj.

Pe lângă faptul că îi cer lui Dumnezeu să pună capăt coronavirusului, liderii avertizează asupra creșterii rasismului și xenofobiei pe care pandemia a provocat-o în mai multe țări.

Sursa: smartradio.ro

Distribuie informația
Alte știri