Eveniment important de pe agenda EU GREEN, găzduit de Universitatea din Oradea

Prima întâlnire a Grupului de lucru „Accesibilitate, Incluziune, Diversitate”, care funcționează în cadrul EU GREEN, va avea loc la Oradea, între 24 și 28 septembrie 2023.

Prorectori, directori și experți cu responsabilități în domeniul accesibilității, incluziunii sociale și diversității din universitățile partenere: Wrocław University of Environmental and Life Sciences (Polonia), University of Evora (Portugalia), OVGU Magdeburg (Germania), University of Angers (Franța), Atlantic Technological University (Irlanda), University of Extremadura (Spania), University of Gävle (Suedia), vin la Oradea pentru dezbate și aproba două documente importante din perspectiva obiectivelor asumate de alianța academică EU GREEN. Este vorba de Carta Accesibilității, Incluziunii și Diversității și Raportul partenerilor EU GREEN cu privire la Programele de Învățare Continuă.

„Fiecare universitate în parte are propriile-i practici și reglementări în ceea ce privesc incluziunea și diversitatea, respectiv învățarea continuă. Pe parcursul întâlnirilor de lucru de la Oradea, reprezentanții universităților partenere din cadrul EU GREEN vor prezenta aceste practici și vor cădea de acord în ceea ce privește adoptarea celor mai bune dintre ele la nivelul întregii alianțe academice europene”, explică prof. univ. dr. Anca Dodescu, prorector al Universității din Oradea și coordonatorul activităților EU GREEN la nivelul instituției academice orădene.

În ultima zi a întrunirii de la Oradea, reprezentanții consorțiului academic european își propun de asemenea să abordeze și felul în care universitățile membre pot deschide activitățile culturale și sportive din universități persoanelor vulnerabile.

„Întâlnirea de săptămâna viitoare este primul eveniment de anvergură al EU GREEN găzduit de Universitatea din Oradea. Pentru noi acest moment are o însemnătate deosebită deoarece aici vor fi validate primele materiale elaborate în cadrul Grupului de lucru «Accesibilitate, Incluziune, Diversitate», grup de lucru al cărui lider este chiar universitatea noastră. Această Cartă a Accesibilității, Incluziunii și Diversității va fi asumată, anul viitor, la nivelul tuturor universităților membre EU GREEN, respectată și promovată în practică de către acestea. În ceea ce privește programele de învățare continuă ne dorim să identificăm și să selecționăm cele mai bune practici din universitățile noastre, pe care să le propunem ca practici unitare la nivelul partenerilor EU GREEN”, a mai afirmat prof. univ. dr. Anca Dodescu, prorectorul Universității din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri