‘Evreii din România’ se opresc miercuri la Sinagoga Neve Shalom, din Istanbul, prin intermediul fotografiilor lui Ovi Pop – COMUNICAT ICR

Chipuri expresive, momente de tăcere, nostalgie, tristețe sau bucurie, morminte, clădiri, secvențe ritualice … toate sunt cuprinse în cele peste 85 de fotografii care urmează să fie așezate în Sinagoga Neve Shalom. Ochii urmează să descopere o lume încărcată de semnificații și trăiri.

ICR Istanbul alături de Consulatul General al României la Istanbul au propus o astfel de expoziție captivantă pentru a marca președinția românească a Alianței Internționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), un eveniment cu o importanță diplomatică deosebită.

România deține în perioada martie 2016 — martie 2017 președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Preluarea președinției Alianței reflectă angajamentul puternic al României față de asumarea propriului trecut, al onorării memoriei victimelor Holocaustului, combaterii manifestărilor xenofobe și antisemite.

Vernisajul expoziției de la Istanbul va avea loc miercuri, 8 iunie 2016, la ora 17.30, în prezența reprezentanților corpului diplomatic și consular acreditat la Istanbul, înalți oficiali locali, public interesat de arta fotografică.

Fotografiile sunt semnate de artiști cunoscuți, iar selecția acestora a fost asigurată de Ștefan Toth — posesorul distincției ‘Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică’ (AFIAP), coordonatorul Proiectului Național intitulat ‘Naționalități din România’. Fotograful este președinte fondator al Clubului Fotografic ‘Nufărul’ Oradea din anul 1976, care este membru Regional al Federației Internaționale de Artă Fotografică, afiliată la UNESCO.

Ovi D. Pop este fotograf de peste 20 de ani și se regăsește în mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, peisaj, fotografii aeriene și clădiri de patrimoniu. Fotografiile sale au fost răsplătite cu mai multe medalii de aur AAFR, trofee internaționale, aur, argint și zeci de plachete. Ovi D. Pop este directorul departamentului patronaje al Asociației Internaționale ‘Euro Foto Art’, Membru Regional al Federației Internaționale de Artă Fotografică—transmite ICR Istanbul.

foto : https://www.facebook.com/ovi.d.pop

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri