Examen de titularizare: În Bihor s-au înscris 1312 candidați pentru doar 37 de posturi pe perioadă nedeterminată

Foto: arhiva

Etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente, s-a desfășurat în perioada 09 – 17 mai 2022, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Oradea.

În județul Bihor, pentru participarea la concurs s-au înscris 1312 candidați (1058 serie anterioară și 254 serie curentă).

Concursul la nivelul județului Bihor se va desfășuara în patru centre:

  • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea pentru învățământul special, educație fizică și sport și învățătoare în limba română;
  • Școala Gimnazială „Dacia” Oradea pentru arte și educatoare în limba română;
  • Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea pentru învățătoare și educatoare în limbile minorităților naționale, limbi materne respectiv moderne, istorie, geografie, științe socio-umane, limba și literatura română;
  • Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea pentru disciplinele tehnice, științe și religie;

Concursul se va desfășura în data de 13 iulie 2022, iar afișarea rezultatelor inițiale este programată pentru 19 iulie 2022.

Înregistrarea contestațiilor va fi realizată în perioada 19 – 20 iulie 2022, iar afișarea rezultatelor finale are ca termen data de 27 iulie 2022.

După derularea etapelor de mobilitate, pentru concurs au fost publicate 37 de posturi didactice/catedre vacante în vederea angajării pe perioadă nedeterminată (29 în mediul urban iar 8 în rural). De asemenea, au fost publicate 1315 posturi didactice/catedre/fracțiuni de catedră în vederea angajării pe perioadă determinată (604 urban, 711 rural), 323 fiind complete. După finalizarea concursului, vor avea loc ședințe de repartizare conform calendarului mobilității.

Toate informațiile referitoare la mobilitatea personalului didactic poate fi găsită pe site-ul www.isjbihor.ro  la secțiunea Resurse.

Alte știri