Bac-ul începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba română

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pentru a susține examenul s-au înscris 155.500 de candidați, dintre care 31.800 din promoțiile anterioare. În Bihor sunt înscrişi la examenul de Bacalaureat 4.716 de candidaţi. Foarte mulţi dintre ei provin din seriile anterioare.

La nivelul judeţului Bihor, vor exista 41 de centre de examen, respectiv trei centre zonale de evaluare, unde vor fi evaluate lucrările care vin din alte judeţe. Vor fi utilizate 530 de săli de examen, iar monitorizarea va fi asigurată de cel puţin 1034 de asistenţi.

Pentru siguranţa sanitare în perioada BAC-ului, au fost distribuite în Bihor peste 210.000 de măşti. Iar numărul acestora ar putea fi suplimentat în tot judeţul, dacă va fi nevoie. De asemenea, au fost distribuite 13.093 de chituri cu biocide (şerveţele şi gel dezinfectant) şi peste 500 de viziere.

Bacalaureat 2020 – calendarul examenului:

Luni, 22 iunie – proba scrisă la Limba și literatura română

Marți, 23 iunie – proba la Limba și literatura maternă

Miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului.

Joi, 25 iunie – ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

În premieră, fișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, pentru a respecta Regulamentul UEprivind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Distribuie informația
Alte știri