EXCLUSIV : PLANURILE LUI BOLOJAN pentru urmatorii 4 ani : In fata liberalilor bihoreni,  primarul si-a prezentat proiectele de candidat

Intr-un discurs sustinut, astazi,  la lansarea candidatilor PNL pentru Oradea si Consiliul Judetean Bihor, Ilie Bolojan a reluat cu insistenta tema unificarii Oradea-Sanmartin, considerata de primar, fundamentala pentru dezvoltarea orasului. „Miza nu este sa castige Bolojan ci sa treaca referendumul, altfel se termina combustibilul de dezvoltare.  Avem nevoie de 56 de mii de voturi”, a spus edilul in functie. A doua miza impusa de liderul liberal este castigarea Consiliului Judetean „pentru ca toate institutiile sunt acolo”.

Tot pentru dezvoltarea economica a orasului, Ilie Bolojan propune doua noi parcuri industriale : unul in fostul CET 2 si al doilea, la intrarea in Santandrei. In urmatorii ani, Bolojan ar vrea sa infiinteze o firma care sa opereze apa termala, sa digitalizeze toate serviciile de iluminat public si trafic, sa conecteze la internet stalpii si sa extinda reteaua de camere video din oras. Fosta cladire a Vamii va fi transformata intr-un Muzeu al Francmasoneriei iar in zona Universitatii, intregul spatiu dintre Peta si cimitir va deveni campus universitar in vreme ce unitatea de jandarmi din zona va fi relocata.

„Vom cumpara terenuri astfel incat in fiecare cartier sa existe un parc iar zona pietonala a orasului se va extinde pe strazile Aurel Lazar si Vasile Alecsandri”, mai spune primarul care promite si asfaltarea a  53 de strazi din orasul vechi, in total 16,5 kilometri .

Pentru a realiza aceste proiecte, Bolojan sustine ca are nevoie de cat mai multi consilieri liberali. Pe lista PNL pentru Consiliul Local sunt : Florin Birta, Buhas Camelia, Dan Octavian, Marcel Dragos, Camelia Dulca, Duse Traian, Adrian Felea, Corina Fonoage, Ioan Lezeu, Mihai Maci, Florin Marinau, Grigore Morar, Daniel Negrean, Lucian Popa, Dacian Palladi.

Citeste si  LIVETEXT: Lansarea candidatilor PNL. Vezi cine sunt numele propuse de PNL in Oradea si Bihor. Refresh pentru actualizare

 

Distribuie informația
Alte știri