Exercitiu ISU in Cetate. Incendiu  si 3 muncitori blocati sub un zid si intr-un turn

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat un exerciţiu tactic cu forţe mijloace de intervenţie, la Cetatea Oradea.

Potrivit scenariului, pe timpul activității de reabilitare a unuia dintre zidurile Cetății Oradea, în urma producerii unui cutremur, doi muncitori au rămas blocați sub un zid care s-a surpat, iar o a treia persoană a rămas surprinsă în turnul bisericii din incinta Cetății. Totodată, pentru a ridica gradul de dificultate a operaţiunii, scenariul a presupus și izbucnirea unui incendiu la acoperișul clădirii ce adăpostește muzeul, existând riscul propagării acestuia la întreaga construcție.

În cadrul acestui exerciţiu au fost angrenate trei echipaje de pompieri militari care au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime și cu autospeciala de descarcerare grea.

Principalele obiective urmărite prin desfăşurarea acestui exerciţiu au vizat   testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie,  verificarea căilor de acces şi a modului de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă dar si  verificarea nivelului de pregătire a echipajelor de intervenţie

Distribuie informația
Alte știri