Exod de Suflete. Un altfel de film. O altfel de seară!

Foto; facebook

Regizorul orădean Csaba Bereczki se întoarce în orașul natal pentru a prezenta filmul documentar Exod de Suflete. Filmul descrie aventurile unui grup de evrei și aduce în atenția publicului provocările acestora din punct de vedere cutural, religios, de integrare, într-un mod plin de dinamism și umor. Proiecția filmului va avea loc în cadrul Sinagogii Sion în 8 noiembrie 2019, de la ora 18.

Evenimentul este organizat de către Rotary Club Oradea Art Nouveau cu scopul de a atrage donații pentru refacerea orgii Sinagogii Sion. Costul total al restaurării depășește 40.000 euro. Filmul este calea, scopul este comunitatea! Orga de peste 100 de ani, nefuncțională în ultimii 30 de ani, are nevoie de elemente noi și de restaurarea celor vechi. Orga a fost deja expertizată și ea așteaptă doar fondurile necesare pentru a prinde viață din nou!!

Clubul Rotary Oradea Art Nouveau a mai reuşit, din donaţiile orădenilor, să renoveze holul Teatrului Arcadia, iar în prezent organizaţia se ocupă şi de refacerea cabinelor actorilor aceleiaşi instituţii de cultură.

Distribuie informația
Alte știri